woensdag 28 november 2012

Wat was het weer gezellig!



Nou lieve lezers het is Geroezemoes vóór een Winterfair maar er na ook! Wat een chaos maar na een dagje hard werken is het alsof we niet zijn weggeweest! Alles meenemen om te "laten zien" wat je allemaal in huis hebt is niet te doen dus een impressie is dan toch het minste. Een dikke mist hing er boven de fair maar daar bleven de bezoekers gelukkig niet voor weg. Er waren..........jawel zelf klanten uit Friesland, Raamsdonkveer, Schijf en een enkele overloper uit Gilze. Dat laatste is een grapje. Huize van Marrosa is gevestigd in Gilze-Rijen maar ho, ho, we horen niet bij elkaar. Je woont in Gilze of in Rijen maar niet in Gilze-Rijen. Klopt......de volkjes zijn uniek....ook in dialect!
Kortom van heinde en verre kwam af ze af op de Winterse Sferen van Tuincentrum GardenMaster.
Volop drukte aan onze workshop tafel. Voor € 2,50 kon je een Vintage glazen kerstbal maken. Een platte voor de duidelijkheid! Gevuld met lieve kleine kraaltjesen en gepimpt met allerlei versielsels uit de goede oude tijd. We hadden ruim voldoende materiaal bij ons...niet dus! Tussendoor materiaal bijgehaald zodat groot en klein toch tot het laatst toe een mini workshop kon volgen.
Verder veel aandacht voor de afdeling haken: helemaal in! We stonden met leuke kleurpakketten van Phildar haakkatoen. 6 Bollen halen en 5 betalen. Deze actie loopt nog even door, te koop in ons atelier maar ze moet nog geplaatst worden op de plank in onze webshop. Hou www.huizevanmarrosa.com in de gaten. Als aanvulling op onze haaknaalden collectie verkopen we nu ook Clover haaknaalden. Ook te bewonderen onze nieuwe collectie Huize van Marrosa Exclusief. Decoratief voor in huis of leuk voor een uniek cadeau. De eerste opdrachten hebben we al binnen want Exclusief voor jou gemaakt is toch wel bijzonder! Ook veel belangstelling voor ons nieuwe workshopoverzicht voor 2012-2013. Belangstelling: vraag het ons en we sturen het graag per mail naar je toe.
Bedankt lieve bezoekers dat jullie kwamen en bedankt lieve collega's dat jullie er weer bij waren!



dinsdag 20 november 2012

Winterfair en paddenstoelen zonder stippen

Vreemd, met deze paddenstoelen gaan we iets leuks doen maar we missen iets, ja een leuk decorum maar dat gaat goed komen. Komt ons kleine naaldjes voorbij en maakt in het voorbijgaan de opmerking......stippen zouden wel leuk zijn! Dat was "the missing point".





Kom je ook?
Zaterdag 24 november 2012 is er weer de jaarlijkse Winterfair bij GardenMaster in Rijen. Wij van de organisatie hebben er alles aan gedaan om die dag jouw zintuigen te prikkelen.
Kleur......Huize van Marrosa
Smaak........Kokerijen, Wines & Bubbles, Cupcakes, Everything Sweet
Geur...... GardenMaster Rijen
Horen en zien.....optreden van Theaterrijk en De Wijze Eik
en ga zo maar door!
Er is van alles te beleven, te zien en om mee te doen.

Onze stand is gevuld met mooie en hippe materialen, de nieuwe lijn van Huize van Marrosa Exclusief, haakgarens grote en kleine bollen, vilt, zijde garens, rood met witte stippen, chique grijs en.............och kom zelf eens kijken!
Zwarte Dijk 60 in Rijen van negen uur tot acht uur 's-avonds, entree gratis!

zaterdag 10 november 2012

5 December....doe je mee?


Bijna is het weer zover......Sinterklaas en zijn gevolg zullen het druk krijgen dit jaar! Crisis in Nederland dus de verlanglijstjes zullen lang zijn.
Weet je wat er op ons verlanglijstje staat: SAMEN - GEZELLIG bezig zijn tijdens de lange donkere dagen voor Sinterklaas.
Elke dinsdagavond tot aan 5 december staat onze deur open tussen 7 en half 10 uur om samen iets te maken voor 5 December. Kies materiaal of een leuk doe-het-zelf-pakketje en wij helpen je op weg. Je bent welkom op dinsdag 13, 20, 27 november en 4 december. Alle avonden mag maar één avond ook! Entree GRATIS evenals koffie/thee en iets lekkers alleen het pakketje of materiaal reken je af.
Meer informatie nodig of vragen bel 0161 - 232056 of mail naar info@huizevanmarrosa.com
Vooraf een keuze maken zodat je gelijk aan de slag kunt......zie onze openingstijden. 
Reserveren is gewenst want we werken in kleine groepjes zodat iedereen voldoende (indien nodig) begeleiding kan krijgen. Heb je een groepje van 4 personen of meer dan kunnen we een afspraak maken voor een andere dag of tijd.

Onze Sinterklaasetalage is er klaar voor om bekeken te worden? Graag zien we je komen....fijne zaterdag!

maandag 5 november 2012

Acufactum en Kabouters op maandag


X X X X X X X

De magazine Glückspilze van Acufactum gaf ons de inspiratie voor het ontwerpen van een rond paneel met een vrolijke geborduurde kabouter. Het is een uitbreiding van onze serie Rood met Witte Stippen van Huize van Marrosa Exclusief. Het paneel kost inclusief een letter naar keuze € 22,50. Alle letters (van een goede kwaliteit!) hebben wij op voorraad.
Zelf aan de slag dat kan ook natuurlijk ook....het is wel even borduren maar dan heb je ook wat! Letters en quiltspelden zijn los te koop in onze webshop en atelier. 
Het ronde paneel heeft een doorsnede van 30 cm. en het borduurwerk 17 cm.

XX
X

Of kom gezellig borduren. "Geroezemoes op donderdag" biedt je de gelegenheid om aan te schuiven en samen met anderen creatief bezig te zijn. Voor meer informatie ga naar onze webwinkel en klik links op "Geroezemoes op donderdag" of breng ons een bezoekje want wij zijn inmiddels al in Sinterklaas sfeer! 
Adres: Industriestraat 3 in Rijen Noord-Brabant

donderdag 1 november 2012

Vervolg Romantische haakwerk...


Samen is dit een mooi plaatje toch? Er moest toch nog een vaasje bijkomen want alleen is ook maar alleen! Inmiddels hebben we ook een bijpassend huisje gemaakt van vilt, stof en papier maar daarover meer een andere keer. We hebben Catania en Philar in onze collectie haak- en breikatoen. Catania haakt "vaster" dan Philar. Het haakwerk gehaakt met Philar is "soepeler". We hebben de verschillende garens in projecten gebruikt en komen tot de conclusie: bepaal aan de hand van wat je gaat haken het garen!
Bijvoorbeeld voor handschoentje en slofjes is Phildar ideaal omdat het je hand of voet soepel omsluit. In het atelier gebruiken wij de garens voor het haken van diertjes en poppetjes het Catania en Phildar garen door elkaar. Ze zijn prima te combineren!
De Phildar bolletjes zijn te koop voor € 2,00 per stuk. Bij een bestelling van 10 bollen 1 BOL GRATIS en bij een bestelling van minimaal 1 bol haakgaren (van welk merk dan ook!) 1 stitchmarker cadeau. Handig hulpmiddel bij rondhaken of breien!
Ik zou zeggen pakken die haaknaald en ga aan de de slag! Niet zo handig.....ook dit flesje is te koop voor € 5,50. Maak er een fijne dag van want voor je het weet is de dag weer voorbij!