woensdag 16 januari 2013

Alles weer fris en volop geroezemoes!

Vorige week  week zijn we weer opengegaan en begonnen met onze ruimte's "kerstvrij" te maken. Het "wintergoed" hebben we nog maar even laten staan want als wij buiten kijken (Brabant) zien we...sneeuw. Och lieve lezers, hier staan de voorjaarsbloemen al in een vaas. Te optimistisch dus!


Ik heb het idee alsof de sneeuw licht geeft in januari....hebben jullie dat nou ook?

We hebben een nieuw hoekje! Lichte voorjaarskleuren zoals te zien op onderstaande foto. De boeken van Acufactum hebben de juiste kleurcombinatie's om aan te de slag te gaan met bijpassende garens, borduurlinnen, kantjes, bandjes en stoffen. 


Eenmaal aan "het hoekjes" maken dan nog maar een hoekje in rustieke en warme kleuren. Stempels van Tim Holz, boekbinderslijm van Rinske Stevens Design, DMC garen en kijk wat een gezellig plankje!


Ik "hou" van knopen. Maakt niet uit welke kleur of formaat....allemaal leuk. Misschien omdat ze klein en fijn zijn of......omdat ze iets dicht houden wat niet open mag. Ik ben weg van Sunbonnet Sue dus ik was erg blij dat ik deze knopen kon inkopen. Al zijn de hartjes ernaast ook lief en zo op weg naar Valentijn mogen deze knopen wel liggen naast mevrouwtje SunBonnet Sue.


Weet je waar ik ook van hou.....bandjes, lintjes en kantjes. Liefst romantische bandje en kantjes maar ben ik in een fleurige bui dan is een bont lintje ook niet veilig voor mij! Hieronder zie je wat leuke houten klosje gestoken op een rek wat ik gekocht heb in Lemmer bij een brocante winkel. Helaas ben ik de naam even kwijt want het was een alleraardigst winkeltje met achter de toonbank een echte "Brocante" mevrouw!


Laatst was ik in Urk en heb daar toch iets leuks gevonden! Een oud stenen popje met een uitsparing voor fijne haaknaalden, een hoedje voor kopspelden (helaas was het chemisch bewerkt met een viltstift maar dat mag de pret zeker niet drukken) en twee handjes die een klosje garen vasthouden. Klosje is volgens mij van zo'n pakket van 50 klosjes wat je koopt voor € 2,00 bij de Zeeman of op een jaarmarkt. Toch kon het hoedje en klosje mij niet weerhouden om haar te kopen. Heeft ze geen mooi jurkje aan?


Hier nog een detailfoto van de zijkant.


Dit berichtje was er bijna niet geweest want ik kreeg geen foto meer geladen in Blogland.
Marjanne Bakker van Crejanne heeft mij geholpen. Haar advies was: ga over naar Google Chrome want  het werkt echt prettiger. Bedankt Marjanne, niet alleen kan ik weer bloggen maar ook het laden van berichten van medebloggers gaat veel en veel sneller! Jouw bestelling van vandaag gaat zonder verzendkosten de deur uit!

Voor vandaag staat er nog een feestje geboekt van 11 kindjes. Ze zijn nog aan de "kleine" kant maar een tasje maken en versieren dat zal vast wel lukken! Foto hiervan volgt nog. Zo zijn jullie ook weer op de hoogte en hebben kunnen lezen dat wij geen verlengde kerstvakantie hebben. Fijn dag nog!





dinsdag 1 januari 2013

Geen wit Nieuwjaar maar wel een wit Rendier

De start is weer gemaakt, met z'n allen weer over de drempel gestapt naar een jaar vol nieuwe belevenissen!
Ik zou graag iedereen......alle goeds wensen. Al weet ik nu al dat er niet voor iedereen alleen maar "goeds" gaat komen. Voor diegene sterkte en kracht voor de tijd die komen gaat.
Wij gaan weer haken, borduren, ontwerpen, nog een keer dezelfde steek uitleggen, plakken, naaien, pimpen, kralen van de grond pakken, stylen, kindervingertjes afpoetsen en heel veel luisteren naar.....och vrouwen weten wel wat ik bedoel!
We beginnen het jaar goed....een patroontje en een beschrijving van een wit Rendier. Een foto van het rendier hebben wij gebruikt als voorzijde van onze Kerstkaart 2010.
Stuur een e-mailtje naar info@huizevanmarrosa.nl en het patroontje komt naar je toe. De kleur van het rendier en de kraaltjes bepaal je natuurlijk zelf! Meestal heeft een Crea-Bea wel een restje vilt en wat kraaltjes in de kast liggen.

(Dit is een eigen ontwerp van Huize van Marrosa. Je mag het patroon gebruiken voor privé-doeleinden maar niet voor verkoop. Wil je het gebruiken voor je BLOG dat mag maar graag met een verwijzing naar Huize van Marrosa).

Lees eerste de hele werkwijze helemaal door!
Benodigdheden:
Lintjes, kralen, vilt, borduurgaren of naaigaren, evt. belletje, nylon draad en vulling.
Hulpmiddelen:
Schaar, naald of borduurnaald voor het festonneren.

Knip het patroon uit en plaats deze op het vilt, knip het rendier 2 x uit het vilt ZONDER NAAD.
Rijg aan het nylondraad een kraal. (Die komt aan de binnenkant te zitten van het rendier zodat de nylon draad niet los kan schieten.) Rijg daarna kralen tot de gewenste lengte.
Maak aan de bovenkant van het nylondraad een ophanglusje, plaats een lintje om het knoopje van het nylondraad en maak hiervan een strik. Het knoopje is nu netjes "weggewerkt".
Festonneer het rendier tot aan de vulopening dicht. Plaats tijdens het festonneren de nylon draad met kraaltjes. De onderste kraal aan de binnenkant van het rendier.
Rijg eventueel een belletje aan een lintje, plaats deze om de hals van het rendier en leg hierin een strikje.
                   
                                                          Veel maakplezier!