maandag 25 februari 2013



Ja lieve lezers het is weer even geleden dat wij van ons hebben laten horen!

Maar we hebben het dan ook weer gezellig druk gehad!
Leuke zomerwolletjes ingekocht, applicatie's, stoffen, nieuwe workshops gepland. Nu zijn we bezig met 8 meter wolkast in elkaar zetten. Pffff...dat valt toch niet mee.
Het is nodig want er zijn zoveel mooie draden om mee te haken en te breien voor de zomer dat we het echt niet meer gingen redden met de huidige aantal meters.
We verkopen nu ook breiboeken voor baby's en kinderen. Allemaal hip en vrolijk. Niks Ouderwets gewoon HIP!
Wat hebben we verder nog gedaan: Acufactum lintjes, band en kant op mooie witte klossen gedraaid, vrolijke tassenhangers opgehangen, huisjes in allerlei formaten gepimpt met de nieuwste materialen in frisse kleuren blauw wit en groen, beurzen in binnen- en buitenland bezocht  en zo gingen de weken voorbij.
De kou....ja....hij is er nu eenmaal maar wij voelen de lentezon binnen bij Huize van Marrosa. Kijk maar eens naar bovenstaande collage van Acufactum met het thema Voorjaar. Bij ons in het echt te bekijken en hulp nodig bij het kiezen van de materialen? De koffie staat klaar!

vrijdag 1 februari 2013

Eind januari en begin februari




We hebben vandaag onze eerst Paasworkshop gegeven.....rustieke eieren!

Nog een week en dan barst Carnaval hier los in het Zuiden, 4 dagen feest en dan  4 dagen ziek.
Blijven er van de Carnavals week nog 2 weekend dagen over om puin te ruimen en stinkende carnavals pakken te wassen. Niet voor Huize van Marrosa want wij blijven gewoon open ook onze webwinkel! Deze week telt in Brabant en Limburg niet mee.
Vandaar die rustieke eieren want na Carnaval gaan we zachtjes richting Pasen en voorjaar.Voor meer info zie www.huizevanmarrosa.com en klik op Workhops Allerlei.

Verder verkopen wij klossen met lint, bedel, vilten bloem al dan niet onder een "Kroon". Hierboven een met grijs groen lint en hieronder met oud roze lint. De kleur van het vilt combineert goed met het roze lint maar helaas komt dat op de foto niet goed over. Rustiek.... jawel!



Borduren doen we ook graag, samen misschien met jou in de toekomst want we starten een "Garenclub". Iedereen die het fijn vindt om te borduren, naaien, haken, breien is welkom! Datums volgen nog...wordt vervolgd. We hebben garens van DMC gebruikt voor onderstaand borduurwerk. Mooi blauw vinden wij!


Samen met het jongste naaldje een "Kralenlollie" bedacht. Lolliestokje, veertje, strikje en voldoende kralen voor een hippe armband in vrolijke kleuren. En dat allemaal voor € 2,95. Moest een leuke prijsje worden volgens haar want alles wat ze ziet in de winkels is te "duur". Ik gaf haar deze keer gelijk.


Zelf gingen we "vreemd". We zetten ons rondom een van onze workshop tafels en daar kwam binnen, ja wel een vreemde, Patrica van Deko-Cake uit Breda. Ze toverde van alles uit haar kratten. Fondant, kleurstof  allerlei vormpjes, spatels etc. "s-Morgens hadden we  nog zo iets van: Oh, een taartje vullen en decoreren, halfje uurtje en klaar zijn we! Nou echt niet hoor.....we zijn een hele middag bezig geweest. De taartjes waren (gelukkig) al gebakken, die moesten we halveren en vullen. Daarna een thema bedenken, fondant kleuren, vormpjes kiezen. Zie hieronder het resultaat, als ik het zo zie, echte Huize van Marrosa taartjes! Die in het midden is van......onze ontwerpster Annet met korset. Ja, daar gaan we toch wel iets mee doen......leuke en lekkere aanvulling op het assortiment van Huize van Marrosa.



Tussendoor nog een opdracht voor een verloskundige praktijk in Limburg. Een letterhuisje in zowel "jongens" en "meisjes" kleuren. We hebben een letterhuisje wit geschilderd (eerst 1 laag grondverf tegen het zuigen van de verf) en beplakt met stof. Aan de randen een bijpassend babylint en een roze roezelbandje.
Voor het slingertje hebben we letterkralen (€ 0,25 per houten kraal), touwtje en wat stof in bijpassende kleurtjes gebruikt. Opgehangen aan mini knijpers. Een luierspeld en badeend van een patroon van Atelier Vrolijke Viltviendjes. De baby in de luier is een pakket van Atelier Pippilotta. Klompjes in blauw en roze en een zeephartje maken het huisje kompleet. Deze losse materialen, bij ons te koop.....of kant en klaar! Voor meer info bel of mail ons 0161-232056 info@huizevanmarrosa.nl.




En afsluiter van dit blogje lieve lezers.......einde van het tijdperk "Koningin Beatrix". Prins Willem Alexander en Maxima nemen het stokje over. Ook wij springen daar commercieel op in want natuurlijk héééél Nederland verzint actie's om de omzet te verhogen. Van Koningsrollade (Rundvlees uit Argentinië en Hollands Kaas) tot Happy in de sloep met een trendy regenjas.
Wij blijven niet achter. Wij bedachten met de 5 nieuwe kleuren van Catania een K(r)oningspakket. 
Voor € 9,00 5 bollen haakkatoen.
Kleurnummer 384 Adellijk blauw, 383 Koningsgoud, 282 Koninginne paars, 281 Willem van Oranje en 280 Kroongeel. Zie Nieuwe artikelen in onze webwinkel.

(De foto is van het AD 02-02-2013 en zonder toestemming gelinkt, sorry!)

Ik wens iedereen een rustige en mooie zondag! Voor diegene die vanavond ruimschoots voor Carnaval gaan hossen en drinken PROOST.