dinsdag 1 januari 2013

Geen wit Nieuwjaar maar wel een wit Rendier

De start is weer gemaakt, met z'n allen weer over de drempel gestapt naar een jaar vol nieuwe belevenissen!
Ik zou graag iedereen......alle goeds wensen. Al weet ik nu al dat er niet voor iedereen alleen maar "goeds" gaat komen. Voor diegene sterkte en kracht voor de tijd die komen gaat.
Wij gaan weer haken, borduren, ontwerpen, nog een keer dezelfde steek uitleggen, plakken, naaien, pimpen, kralen van de grond pakken, stylen, kindervingertjes afpoetsen en heel veel luisteren naar.....och vrouwen weten wel wat ik bedoel!
We beginnen het jaar goed....een patroontje en een beschrijving van een wit Rendier. Een foto van het rendier hebben wij gebruikt als voorzijde van onze Kerstkaart 2010.
Stuur een e-mailtje naar info@huizevanmarrosa.nl en het patroontje komt naar je toe. De kleur van het rendier en de kraaltjes bepaal je natuurlijk zelf! Meestal heeft een Crea-Bea wel een restje vilt en wat kraaltjes in de kast liggen.

(Dit is een eigen ontwerp van Huize van Marrosa. Je mag het patroon gebruiken voor privé-doeleinden maar niet voor verkoop. Wil je het gebruiken voor je BLOG dat mag maar graag met een verwijzing naar Huize van Marrosa).

Lees eerste de hele werkwijze helemaal door!
Benodigdheden:
Lintjes, kralen, vilt, borduurgaren of naaigaren, evt. belletje, nylon draad en vulling.
Hulpmiddelen:
Schaar, naald of borduurnaald voor het festonneren.

Knip het patroon uit en plaats deze op het vilt, knip het rendier 2 x uit het vilt ZONDER NAAD.
Rijg aan het nylondraad een kraal. (Die komt aan de binnenkant te zitten van het rendier zodat de nylon draad niet los kan schieten.) Rijg daarna kralen tot de gewenste lengte.
Maak aan de bovenkant van het nylondraad een ophanglusje, plaats een lintje om het knoopje van het nylondraad en maak hiervan een strik. Het knoopje is nu netjes "weggewerkt".
Festonneer het rendier tot aan de vulopening dicht. Plaats tijdens het festonneren de nylon draad met kraaltjes. De onderste kraal aan de binnenkant van het rendier.
Rijg eventueel een belletje aan een lintje, plaats deze om de hals van het rendier en leg hierin een strikje.
                   
                                                          Veel maakplezier!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten