woensdag 7 mei 2014

Wat zijn nou toch breiringen?

Wat zijn nou toch breiringen. In dit blogbericht een korte uitleg maar misschien in het echt voelen en bekijken zal meer duidelijkheid geven. Voor diegene die niet te ver weg wonen kom eens naar onze Crea-shop voor het voorbeeld!

Sinds kort verkopen wij de zogenaamde "Knitting loom". Een geweldige uitvinding voor jong en oud! 
Ook geschikt voor mensen met een beperking op motorisch gebied!
Je komt ze ook wel tegen onder de naam breiharp, breiplank of de merknaam Knity Knitter.
Hieronder zie je het verschil tussen de verschillende uitvoeringen en afmetingen.







Hoe ga je te werk:
Je breiwerk is afhankelijk van de dikte van de pennetjes en de ruimte tussen de pennetjes. Kies dus een loom die geschikt is voor je patroon. Het is net zo als bij breien.

Het werken met de loom is breien zonder breipennen maar dan met een haak.




Je neemt het garen op met de haak en haal die over het pinnetje. Het is het zelfde als "punniken" maar dan in het groot.
De lange loom is voor sjaals. Je breiwerk is dubbeldik en aan beide kanten even mooi.
Nu de ronde loom ook wel ronde breiring genoemd.
Hieronder een afbeelding uit het boek "Breien met breiringen voor Baby's en Peuters" zodat je een idee hebt wat we bedoelen. Het lijkt moeilijk maar is het niet! Kijk maar eens......



Tijdens het geven van onze workshops komen we er toch wel achter dat dames met de leeftijd tussen de 20 en 40 jaar geen enkele ervaring op school hebben opgedaan met breien en/of haken. Voor ons natuurlijk geen probleem want we geven met liefde en plezier een workshop breien en/of haken voor beginners!
Maar ben je zwanger van je kindje, wordt je binnenkort tante of oma en je hebt geen enkele ervaring op het gebied van breien? Wil je toch graag een mutsje of rammelaar breien zonder breipennen dan is de Kniting Loom een alleraardigst apparaat om mee aan de slag te gaan. Hier heb je geen workshop voor nodig!
We hebben een leuk boek om je daarbij te helpen..."Breien met breiringen voor Baby's en Peuters".


In het begin van dit handwerkboek staat een uitleg over het loombreien. De patronen zijn verdeeld in drie delen. Het eerste deel bevat patronen voor kleding en mutsen, het tweede deel accessoires (onder andere kraamcadeautjes, een trappelzak, luiertas, speenkoorden) en het laatste voor speelgoed als een rammelaar, een teddybeer en blokken. Verder bevat het boek een maattabel, een woordenlijst, een register en grote kleurfoto's van de te maken werkstukken.
Het is een leuk, origineel boek, zowel voor beginners als voor gevorderden, maar ook voor mensen met een beperking op motorisch gebied.
Hieronder wat sfeerfoto's uit het boek. Het boek is geschreven door Isela Phelps een ervaren docent in loombreien.



Hieronder een overzicht met kabels. Ja, dat kan ook en allemaal zonder breinaalden!



Stoppen weer maar met dit blog berichtje want de winkelbel gaat. Tot een volgende keer en een gezellige dag verder! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten